Pinterman

Pinterman

Pinterman

Pinterman staat voor liefde voor bier en fijne smaken. Wat is er nou mooier dan samen een moment nemen om te genieten van een mooi glas bier? Vandaar zijn motto: ‘Op het goede leven!’ Sinds 2014 werkt Pinterman aan het brouwen, testen, proeven en optimaliseren van uiteenlopende bierrecepten.

Het ontwikkelen van kwalitatief hoogwaardige bieren is het doel, waarbij het drinkmoment als uitgangspunt wordt genomen. Wat voor bier drink je het liefst onder de zon en welk bier drink je in intieme kring, ‘s avonds nadat de zon is ondergegaan?

Er wordt geen enkele concessie gedaan aan de kwaliteit en er wordt rijkelijk gebruik gemaakt van de beste mout- en hopsoorten. Bovengistende, ongefilterde, ongepasteuriseerde bieren met verfijnde smaken en originele smaakprofielen zijn onze specialiteit. Om zich volledig toe te kunnen leggen op receptontwikkeling heeft Pinterman een samenwerkingsverband met Brouwerij Boelens uit Belsele voor het brouwen van grote hoeveelheden bier.

Daarnaast heeft Pinterman een samenwerkingsverband met enkele lokale ondernemers en kunstenaars. Klik hier om hier meer over te lezen.

Het eerste bier van Pinterman is sinds mei 2016 te koop, met veel enthousiasme ontvangen: de Gouden Collega! De Gouden Collega is het zonnigste bier van Pinterman. Door de frisse smaak en lage bitterheid is dit een ideaal bier om te drinken op het terras. Het is een zacht blond bier met verfijnde body door compositie van lichte moutsoorten. Fris door het gebruik van sinaasappelschil, lichtkruidig door de drie hoppen. Relatief laag in alcohol (5,7%) en een ideale start van je weekend!

Binnenkort zal het tweede bier van Pinterman op de markt verschijnen. Het is een bijzonder biertje geworden waar we erg trots op zijn: de Heilige Verlosser. De Heilige Verlosser is een amberkleurig bier waar veel in te ontdekken valt. Het gelaagde gebruik van verscheidene mouten geeft een diepe smaak met lichte carameltonen, verrassend fruitig en fris in de afdronk. Vernoemd naar de plaats waar de droom van Columbus uitkwam: het eiland San Salvador. Een prachtig bier om met smaak en aandacht te drinken (7,0% alc.vol).