Pinterman

Pinterman

Pinterman

Pinterman is een levensgenieter uit volle borst! Op een zonovergoten terras, bij de haard na een koude tocht of aan tafel met een goed gesprek, de Pinterman is op zijn plek. Voor al die fijne momenten bedenkt hij een bier dat daar perfect bij past. Bovengistende bieren met elegante smaken en originele smaakprofielen zijn de specialiteit.

Er wordt geen enkele concessie gedaan aan de kwaliteit en er wordt rijkelijk gebruik gemaakt van de beste mout- en hopsoorten. Pinterman is bezig met het maken van een zichzelf aanvullend assortiment van bieren.

Daarnaast heeft Pinterman een samenwerkingsverband met enkele lokale ondernemers en kunstenaars. Klik hier om hier meer over te lezen.

Het eerste bier van Pinterman is sinds mei 2016 te koop, met veel enthousiasme ontvangen: de Gouden Collega! De Gouden Collega is het zonnigste bier van Pinterman. Door de frisse smaak en lage bitterheid is dit een ideaal bier om te drinken op het terras. Het is een zacht blond bier met verfijnde body door compositie van lichte moutsoorten. Fris door het gebruik van sinaasappelschil, lichtkruidig door de drie hoppen. Relatief laag in alcohol (5,7%) en een ideale start van je weekend!

Naast de Gouden Collega willen we bierliefhebbers verrassen en uitdagen met limited edition brouws, waaronder de Pelsjager, ’t Nieuwe Bier, Pinterman Dark, das Experiment en de Dorsvlegel. En wegens de positieve reacties hebben we sindsdien twee bieren opgenomen in het vaste assortiment van Pinterman: de Heilige Verlosser en de Route du Soleil. De Heilige Verlosser is een amberkleurig bier waar veel in te ontdekken valt (7,0% alc.vol). Het gelaagde gebruik van verscheidene mouten geeft een diepe smaak met lichte carameltonen, lekker koppig en fruitig in de afdronk. Vernoemd naar de plaats waar de droom van Columbus uitkwam: het eiland San Salvador. Een prachtig bier om met smaak en aandacht te drinken. De Route du Soleil is een zacht en romig witbier met een ruime hoeveelheid citrushoppen die zorgen voor een aangename zomerse smaak (4,8 %). Dit bier is bijzonder door zijn frisse doordrinkbaarheid en tegelijk complex door het samenspel tussen citrustonen, bitterheid, kruidigheid en een licht peperige afdronk.