Bier & Spijzen – Zomerse Gouden Collega salade

Bier & Spijzen – Zomerse Gouden Collega salade

Probeer eens een fijne, frisse zomerse salade met geitenkaas, spek en een honing-mosterd dressing op basis van de Gouden Collega. Zie hieronder het recept voor vier personen, met een bereidingstijd van 15-20 min.

Benodigd voor de salade: 150 gr rucola, 150 gr veldsla, 1 kleine krop romaine sla, 1 komkommer, 1 appel granny smith, 200 gr zachte geitenkaas, 10 plakjes bacon of ontbijtspek.

Voor de dressing: 2 eetlepels Gouden Collega, 3 eetlepels honing, 2 eetlepels, olijfolie, sap van ½ sinaasappel, ½ eetlepel citroensap, 2 theelepels grove mosterd, 1 theelepel verse tijm, versgemalen zout en peper naar smaak.

  1. Meng alle ingrediënten van de dressing goed door elkaar, eventueel met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout.
  2. Snij de komkommer en appel in blokjes en voeg deze samen met de gewassen sla in een kom. Bak de bacon of ontbijtspek in een koekenpan krokant. Verdeel de bacon en verkruimelde zachte geitenkaas over de salade.
  3. Schenk de dressing over de salade. Serveer met een vers stokbrood en een glas Gouden Collega.

Smakelijk!